Hunden er menneskets bedste ven - men er det gensidigt?

Hvad får vi mennesker egentlig ud af at dele vores hjem med hunden? Og hvad får hunden selv ud af livet som familiehund anno 2025? Er fedme, kedsomhed og ekstrem avl et godt hundeliv?
Det er nogle af de spørgsmål, professor i bioetik, Peter Sandøe, vil svare på, når han tager os med ind i sit forskningsfelt og fortæller om det unikke forhold mellem menneske og hund. Hunden har i årtusinder hjulpet mennesker med at jage, med at holde sammen på andre husdyr, med at holde vagt og meget andet. I dag er hunden primært et familiedyr, og det mest populære af slagsen, som i dag lever i 20% af alle danske familier.
Med udgangspunkt i konkrete problemstillinger for moderne familiehunde, såsom ekstrem avl og udbredte problemer med fedme og kedsomhed, giver Peter Sandøe et tankevækkende og nuanceret blik på, hvordan vi bedst forstår – og tager ansvar for – menneskets bedste ven.
Peter Sandøe interesserer sig for, hvordan synet på hunden og måden, den holdes på, har ændret sig over tid. Der er tale om dramatiske ændringer over relativt kort tid fra det typiske hundeliv som fritlevende landsbyhund til det totalt kontrollerede liv som moderne familiehund.
På scenen
Peter Sandøe er professor i bioetik på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet. Desuden er han leder af Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd. Han bliver interviewet af Mikkel Fønsskov, forfatter, journalist og redaktør på Gyldendal Nonfiktion.
Program
Kl. 17.00 Dørene åbner, og KU er vært ved et glas vin eller vand, som er inkl. i billetprisen.
Kl. 17.30 Samtale (ca. 45 min.) efterfulgt af spørgsmål fra publikum (uden pause).
Kl. 19.00 Universitetsbiblioteket lukker.
Billet købes her: https://billetto.dk/e/hunden-er-menneskets-bedste-ven-men-er-det-gensidigt-billetter-1295927