Herreløse katte i Danmark - Hvor mange er der, hvordan har de det, og hvad kan og bør der gøres for dem?

Gruppe af katte på gaden. Photo: Pavlo Vakhrushev // Colourbox.com
📷 Pavlo Vakhrushev // Colourbox.com

Hvordan ser det egentlig ud med kattens vilkår i Danmark idag? Bliver der stadigt fodret hjemløse katte i de grønne områder i byerne, ved sommerhusene eller på havnene, som i de gamle dage? Katten er et af de dyr der er omgærdet af flest myter og skrøner, men er de nu også helt sande?

Er du nysgerrig på, hvordan det står til med kattene i Danmark, og hvordan deres vilkår har udviklet sig op gennem tiden, så kom og vær med når Inges Kattehjem og Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd inviterer til foredrag med Peter Sandøe. Peter vil i sit foredrag præsentere resultater fra den forskning vedrørende herreløse katte, som han i de senere år har gennemført i samarbejde med en række kolleger og specialestuderende.

Til slut vil han lægge op til en diskussion af, hvad der hidtil er gjort, fx med ændringen af Lov om mark og vejfred, og hvad der fremad kan gøres for de herreløse katte i Danmark. Efter foredraget, som vil vare ca. en time, vil der være en pause, hvor der bliver budt på lidt at drikke og noget sødt. Derefter vil der være diskussion og mulighed for spørgsmål til Peter og Jørgen S. Petersen, der har været Direktør hos Inges Kattehjem i 40 år.

 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via dette link: Tilmelding til foredrag

Der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter først-til-mølle-princippet.