Kattens adfærd og velfærd

Billede øverst

Kort 'teaser' til siderne herunder, se ex her: Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd

Teaseren må godt være lidt længere end i eksemplet, men helst under 50 ord - hvis den er kort, placerer jeg den evt. over billedet. Brug de vigtigste søgeord for siden i denne tekst. 

Det gode katteliv

Her bør der være en introducerende tekst til, hvad brugeren kan få ud af at læse med - helt overordnet.

Det skal være en introducerende tekst til siderne, som meget gerne kommer omkring kattens behov, oprindelse, adfærdsproblemer og mulige årsager hertil. Gerne højest 200 ord. 

Herudover foreslår jeg følgende principper (gælder for alt hvad I skriver til hjemmesiden):

  • Nøgleord skal helt frem i sætningerne, start fx introteksten med 'Kattens adfærd og velfærd...' eller 'Adfærdsproblemer hos indekatte...'. Dette for at synliggøre relevant indhold, men også for at sikre, at siden bliver 'søgemaskineoptimeret' - når folk søger på 'adfærdsproblemer' på ex. Google, vil vi med tiden gerne have denne side vist som et højt rangeret forslag.
  • Skriv direkte til målgruppen - skriv til brugeren, ikke om brugeren. Undgå ex meget gerne for meget formalia, dette kan vi evt. lægge i en højreboks og udelad gerne tekst om, hvad I personligt mener, er vigtigt. Prøv i stedet at overveje, om siden besvarer de spørgsmål, brugeren kunne forestilles at have.
  • Undlad akademisk sprogbrug og skriv i brugerens kontekst. Dette betyder selvfølgelig ikke, at teksten ikke skal være akademisk funderet, men disse katteadfærds-sider på dyreetik.dk er væsentligt anderledes end resten af indholdet her på hjemmesiden - fordi de er praktisk orienteret. 
  • Brug overskrifter og korte afsnit - særligt på teksttunge sider og også gerne i stedet for tabeller (jeg har angivet, hvor jeg synes, det ville være bedre).

Der kommer (måske) billeder i de fire nedenstående bokse, men under alle omstændigheder kommer de til at linke til de respektive sider. 

Jeg har ændret på formatet siden vores møde og også lagt 'Kattens oprindelse' og 'Årsager til adfærdsproblemer i bokse herunder. Vi ændrer det bare undervejs, hvis andet fungerer bedre.