Offentligt ViD-seminar: Adfærdsproblemer hos hunde

Hund i en stram line
📷 Vidar Nordli-Mathisen // Unsplash

I samarbejde med Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd har Videncenter for Dyrevelfærd afholdt et offentligt seminar om adfærdsproblemer hos hunde den 8. oktober 2020. 

Du kan se eller gense foredragene fra seminaret nederst på siden. 


Den australske journalist Jonica Newby skrev i bogen The animal attraction: humans and their animal companions: “Nummer ét dødsårsag for hunde i den vestlige verden er ikke parvovirus, heller ikke, at de bliver kørt ned i trafikken, men er dårlig (læs “upassende”) adfærd”. Dette er lidt af en overdrivelse, da den mest almindelige dødsårsag for hunde i vores del af verden er, at de bliver aflivet hos dyrlægen på grund af sygdom eller aldersrelaterede problemer. Men ifølge flere danske undersøgelser af, hvorfor dyrlæger afliver hunde, kommer adfærdsproblemer på en andenplads. Samtidig er der en del hunde, som bliver afleveret til internater eller på anden måde videreformidlet af deres oprindelige ejere på grund af adfærdsproblemer. Endelig er der mange adfærdsproblemer, som hundeejere vælger at leve med. Nogle af dem er nok mest et problem for ejerne og andre mennesker i nærmiljøet, men disse problemer kan jo også ramme hunden, hvis ejeren reagerer negativt over for hunden. Andre adfærdsproblemer udgør klart et problem for hundens velfærd, det gælder fx alene-hjemme-problemer, som kan hænge sammen med stærke reaktioner af frygt og frustration hos de berørte hunde.
 
Dette er baggrunden for, at Videncenter for Dyrevelfærd i samarbejde med Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd afholder et offentligt seminar om adfærdsproblemer hos hund. Forskere og praktikere vil præsentere deres viden om problemernes karakter og omfang og vil lægge op til en diskussion af, hvad der kan gøres ved dem.