28. oktober 2020

Nyt Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr

Af P. Sandøe (2020)
Hunden.dk, 28. oktober

Uddrag

Hunde og andre familiedyr bliver for langt de flestes vedkommende holdt af mennesker, som nærer stor kærlighed til deres dyr; men kærlighed kan som bekendt gøre blind. På trods af de gode intentioner, ser vi indenfor hundeverdenen f.eks. mange adfærdsproblemer, udbredt fedme og stor forekomst af avlsbetingede sundhedsproblemer. Samtidig mangler der viden om, hvad der skal til for at forebygge problemerne.

Den hidtidige forskning på området har været spredt og har været drevet frem af nogle få ildsjæle. Gennem de seneste godt fem år har situationen dog ændret sig lidt i en positiv retning takket være en række mindre bevillinger fra Videncenter for Dyrevelfærd under Fødevarestyrelsen; og nu får forskningen et kæmpe løft takket være en bevilling til etablering og drift af Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr. Bevillingen kommer fra Skibsreder Per Henriksen, R. og Hustrus Fond.

Bag centret, som begyndte sit virke 1. januar 2020, står syv erfarne forskere fra Københavns og Aarhus Universitet. De tilhører alle den nævnte gruppe af ildsjæle, og de dækker fagområderne adfærdsforskning, ernæringsforskning, genetik, veterinær epidemiologi, sociologi og bioetik.

Du kan læse videre her: Nyt Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr (URL)