Faglige artikler og rapporter

Hvorfor køber folk ekstreme hunderacer med potentielle velfærds-problemer? Ender vi med at give dyr menneskerettigheder? På denne side kan du finde faglige artikler og rapporter, som beskæftiger sig med forskellige spørgsmål og problemstillinger inden for dyreetik og dyrevelfærd. 

Slagtekyllinger der ligger på gulvet indenfor i en kyllingeproduktion
Slagtekyllinger er blandt de produktionsdyr i verden med den dårligste dyrevelfærd. Nogle af de dyrevelfærdsmæssige udfordringer er eksempelvis trædepudesvidninger, gangproblemer og belægningsgrad (antal per m2) 📷 SEGES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danmark har en meget omfattende og detaljeret lovgivning, når det drejer sig om at sikre velfærden hos landbrugs- og forsøgsdyr. Når det kommer til familiedyrene, herunder hundene, er der meget mindre lovgivning. Er dette unikt for Danmark – eller er det noget, vi har til fælles med de lande, som vi normalt sammenligner os med? Dette spørgsmål forsøger vi i denne artikel at besvare baseret på resultaterne fra et projekt, hvor vi sammenlignede lovgivningen vedrørende hunde i 11 lande.

Artiklen er skrevet af I. Meyer, S.S. Andersen, B. Forkman, S.S. Nielsen og P. Sandøe og er publiceret i Dansk Veterinærtidsskrift.

Læs hele artiklen her.

En mere omfattende præsentation af projektets resultater findes i en artikel af samme forfattere, som er publiceret i online-udgaven af Dansk Veterinærtidsskrift, kan findes her.